Velkommen her på min gamle hjemmeside. Du kommer til den nye ved følgende link:


www.knarborg.com


Vi ses der!

Henrik Larsen er en af de mest fremtrædende slagtøjsmusikere på den danske scene og har en omfattende international erfaring. 

Han favner bredt som solist og kammermusiker - fra den klassiske musik over moderne og eksperimenternde musik og musikteater.


Som leder af slagtøjsuddannelsen ved landets største konservatorium - Det Jyske Musikkonservatorium - har han lagt en ny linie for slagtøjsuddannelsen i Danmark på højeste niveau, og har holdt masterclasses over hele verden.Læs mere om de forskellige koncertformer under Concerts og lyt til eksempler under Media. De aktuelle koncerter og masterclasses findes under Calender. God fornøjelse.Om slagtøj:


Slagtøjsinstrumenternes oprindelse fra mange kulturer betyder at man som slagtøjsspiller er med til at bygge bro mellem verdens kulturer. Samspil med musikere fra andre kulturer end den klassiske vesteuropæiske musik og det at udforske den klassiske musik gennem nye klange er en inspirerede oplevelse.


Slagtøj er i sin moderne form et instrument - eller rettere en hel verden af instrumenter (stor marimba, vibrafon, trommer, kinesiske gongs) med en fantasirigdom af klange og tværkulturelt betonet stof til eftertanke, kombineret med en fysisk og energisk umiddelbar glæde ved musik. Den tid er forlængst forbi, hvor en slagtøjsspiller var en der “slog takten”, og den verden af udtryk der møder lytteren giver mange oplevelsesmuligheder, fordi man kombinerer de mange traditionelle instrumenter.

I dag kan klassisk slagtøj fx bruges til vellykkede kirkekoncerter med åndeligt indhold (som nogle anmeldere skriver), og til kulturelle møder med musikere og komponister fra mange kulturer i mange slags koncertformer.


Følgende tekst kan bruges til pressemeddelse:


Henrik Knarborg Larsen, er uddannet i slagtøj på solistklassen af Prof. Einar Nielsen og Prof. Bernhard Wulff i henholdsvis Århus og Freiburg, og underviser nu som leder af slagtøjsklassen på Det Jyske Muskkonservatorium.

Han har vundet priser ved flere konkurrencer, spiller i mange velrenomerede ensembler og optræder ofte som solist. Af de omfattende turnéer kan nævnes koncerter i Paris, Berlin og New York samt turnéer i Europa og Asien. Udgivelser tæller blandt andet solo-CD'en "Convergence" (Classico)
Læs mere på www.henriklarsen.org

 

Sponsoreret og støttet af:

YAMAHA, Aluphone

Danish Arts Counsil, Aarhus Kommunes kulturpulje, Wilhelm Hansen, Dansk Komponistforening, Solistforeningen 1921 m. fl